Beweeglijke juwelen

Een juweel is meer dan een mooie versiering. Volgens Antwerpse juwelenontwerpster Ria Lins is een juweel ook een open invitatie tot contact met de andere. Of nog, een verbinding via het collectief geheugen met onze gedeelde cultuur.

ria-lins-1_lrAlle haar juwelen zijn uiterst beweeglijk: lange zwierige halskettingen, broches die wel een watervalletje lijken…. Om het helemaal spannend te maken, gebruikt Ria Lins verschillende materialen door elkaar: een rode draad kunstig geweven door een gouden ketting bijvoorbeeld.
Of een stuk ‘toile cirée’ gecombineerd met parels en koperdraad. Dat resulteert in een collectie die er zacht en ‘vriendelijk’ uitziet. De koude uitstraling, soms zelfs agressieve uitstraling van sommige dure juwelen is hier niet te vinden.

De juwelen van Ria Lins zijn terug te vinden in diverse kunstgalerieën.

ww.ria-lins.be.

Leave a Reply