Fabrikoos: duurzaam ambacht

In Eindhoven ging onlangs de hoogmis voor het Nederlandse design door, de Dutch Design Week. Onder de meer dan 400 exposanten, viel onder andere label Fabrikoos op. Dit Nederlands designmerk staat voor de productie van eenvoudige, eerlijke stoelen, krukjes en tafels. Fabrikoos gebruikt digitale state of the art productie om designmeubelen volledig op maat te produceren. De puurheid van de producten van Fabrikoos komen niet enkel tot uiting in de esthetiek, maar ook in het materiaalgebruik. Met de meest duurzame biobased materialen, zonder schroeven, spijkers of lijm gaan ze aan de slag. Alles wordt lokaal gemaakt, en met hoogstaand Hollands vakmanschap. Alle materialen zijn geselecteerd op hun duurzame eigenschappen. De meeste materialen zijn gemaakt van reststromen, of groeien zo snel dat de bron feitelijk onuitputtelijk is. Op deze manier kan het meubel na het eerste of tweede leven zo weer terug de natuur in!

www.fabrikoos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *