Keramiek vazen dankzij uniek productieproces

Design X Ambacht is een Nederlands initiatief waarbij toonaangevende designers producten ontwerpen, met assistentie van mensen met een beperking. De ontwerpers die aan dit project verbonden zijn, kijken naar de specifieke  mogelijkheden en talenten van eenieder, en gaan zo aan de slag met de verschillende capaciteiten. Dat vormt de basis voor de ontwerpen. In een leer/werk omgeving ontwikkelen ze vaardigheden en technieken. Design x Ambacht biedt een mooie lijn duurzame producten in zowel porselein als aardewerk. Elke vaas van keramiek is opgebouwd uit kleine kleibolletjes die stuk voor stuk, met de hand in een mal worden aangebracht. Elke vaas wordt op deze manier ring voor ring opgebouwd en gebakken op 960ºC. Om de keramiek vaas waterbestendig te maken wordt deze daarna voorzien van een laag transparante glazuur en nogmaals gebakken op 1060ºC.

www.designxambacht.nl

Geef een reactie