De 5 populairste roadtrips in Europa

Roadtrippen is hot. Door een auto te huren op vakantie zie je vaak meer van het land en ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Uit het recent gepubliceerde trendrapport voor autoverhuur in het buitenland van Sunny Cars, blijkt dat vooral jongeren dit soort vakanties aantrekkelijk vinden. Maar niet alleen zij, want maar liefst 15 procent  van alle Sunny Cars’ boekingen zijn one way-roadtrips. De autohuurspecialist zette daarom de 5 meest geboekte routes in Europa op een rijtje. Gordel aan? Zet je dan schrap voor een toertje Europa!

Porto – Lissabon:
De rondreis tussen charmant Porto en bruisend Lissabon is ideaal om het hart van Portugal te ontdekken. Op een relatief korte afstand wisselen natuur, steden en indrukwekkende kustlijnen zich af en zo blijft je rondreis boeiend.

Sevilla – Malaga:
Nummer 2 op het lijstje van meest populaire roadtrips door Europa is Sevilla – Malaga. Deze trip laat je kennismaken met de meest zuidelijke kustlijnen van Spanje. Zo kun je je naast de historische steden Sevilla en Malaga verwachten aan de mooie uitzichten van de Costa del Sol, de alombekende rots van Gibraltar en enkele charmante havenstadjes

Split – Dubrovnik:
De weg tussen Split en Dubrovnik in Kroatië wordt niet voor niets “one of the best drives in the world” genoemd. Deze route loopt grotendeels langs slingerende kustwegen waarbij je van het ene waanzinnige uitzicht in het andere beland.

Florence – Pisa:
Uiteraard mag ook een Zuiders ritje doorheen Toscane niet ontbreken in deze lijst. Als je het authentieke Firenze en het alombekende Pisa als start- en eindpunt neemt, kom je onderweg onder andere Lucca, Montecatini Terme en Pistoia tegen. Zo ontdek je het unieke landschap van wijngaarden, olijfbomen en Italiaanse agriturismi het best.
(foto: Toscane)

Palermo – Catania:
Wie van een gezonde combinatie tussen natuur en gastronomie houdt, trekt voor een roadtrip best naar Sicilië. Naast veel pizza & pasta, wijngaarden en authentieke vismarktjes, vind je er het Etna-gebergte.

Meer details, lees “Tasted4you.be”

 

Geef een reactie