Rechts/averechts

In het Gentse Designmuseum loopt nog tot 1 october een bijzonder mooie en interessante tentoonstelling: Rechts Averechts.

Kunstnaars, ontwerpers en studenten van de richting textielontwerp aan het KASK, School of Arts brengen een verzameling textielontwerpen, die ronduit adembenemend mooi zijn. Het werk van de afgestudeerden krijgt een duidelijke weerklank, omdat het geplaatst werd naast de werken van internationaal gereputeerde kunstenaars.  Zo vindt de bezoeker werken van o.a.  Louise Bourgeois, Sonia Delaunay en Berliinde De Bruyckere naast het werk van de laatste lichting studenten.  Kunst en design gaan hier hand in hand, en tasten elkaars grenzen af.

Maar er is meer: om het tactiele van de ontwerpen te onderstrepen, zijn heel wat ontwerpen ook ‘tastbaar’; Je kan een cape omslagen, op een poef gaan zitten, je neervlijen op een tapijt.

Els Huyghelen, docent textielontwerp aan het KASK en curator van de tentoonstelling, is erin geslaagd om de creativiteit van de studenten in goede banen te leiden, en ze naar het niveau te tillen van de aanwezige gevestigde kunstenaars.

www.designmuseumgent.be

 

 

Leave a Reply