Nicole en Hugo in het Modemuseum

Je verwacht ze er niet, maar ze zijn er toch. Nog tot eind september loopt In het Momu in Antwerpen een tentoonstelling met de kleurrijke jurken die het Belgische mode-icoon Ann Salens ontwierp voor Nicole en Hugo. Lang voor de Antwerpse zes, was Ann Salens (1940 – 1994) één van de eerste Belgische avant-garde modeontwerpers. Met haar jurken bewandelde ze het enge pad tussen kunst en ambacht. Ook haar shows waren een combinatie van performances en modeshow. Vooral haar zijden franjejurken werden iconisch. Eerst kwam Ann Christie er mee voor de spotlights, en na haar namen Nicole en Hugo de fakkel over.
De lange dansende franjejurken die Nicole draagt bewegen met de muziek en zorgen voor een spectaculair effect. De borduursels op Hugo’s hemden zijn nooit toevallige weerspiegelingen van de kleurschakeringen in Nicole’s jurken.
Speciaal voor Hugo ontwerpt Salens ook enkele bijpassende gehaakte broekpakken. In de tentoonstelling werken enkele flamboyante stukken opgenomen uit hun garderobe. Daarnaast vindt de bezoeker uniek beeld- en videomateriaal van de shows.

www.momu.be

Leave a Reply