‘Over boeken & Overwegingen’

De site “Overboeken.be” is en initiatief van uitgeverij KIM vzw (Kleine Initiatieven in de Media). Hoofdredactie: Marleen De Geest.

‘Boeken en gedachten zijn de bouwstenen van de site Overboeken & Overwegingen. Volgens Nietzsche is een filosoof ‘iemand die altijd buitengewone dingen beleeft, ziet, hoort, vermoedt, hoopt en droomt’. Kan hetzelfde worden gezegd over een boekenlezer? Voegt een boek een bijzondere dimensie aan het bestaan toe, biedt het nieuwe vergezichten, brengt het oude vrienden in de kamer of verruimt het je denkbeelden? Boekenlezers leiden, althans in mijn ervaring, minstens een dubbel leven. Boeken stellen niet snel teleur. Vaak hebben ze iets meeslepends, iets waardoor je er steeds opnieuw naar verlangt. En je kunt erin verdwijnen om van het echte leven uit te rusten.’

Marleen De Geest – Contact: MJH@telenet.be

Geef een reactie